2021 Yılının İlk Yarısında En İyi 10 Mobil Oyun Yayıncısı!

01.09.2021

2021, mobil oyun geliştirme endüstrisinin devlerine neler getirdi? Mücadelede kim başarılı oldu ve kim mevzilerini teslim etti? bunlara dair  İçine edelim dalış 2021 yılının ilk yarısında oyun yayıncıları üst piyasada on büyük oyuncuların rota üzerinden ve görünümü.


İndirme sayısına göre en iyi 10 yayıncıya baktığımızda, yıldan yıla bir başka yerden diğerine değişen oldukça benzer isimler görüyoruz. Bununla birlikte, 2021`de üst çizgiyi geçen ve 3d ve 10. haklı yerlerini alan iki yeni oyuncu bulabiliriz - Supersonic Studios ve Zynga , 2021`in ilk yarısında ilk 10`da karşılandı ve indirme sayılarını buna göre 280 milyon ve 113 milyon artırdı. 


                                                                                                                  Bridge Race


                                                                                                           Clash 3D`ye Katılı


                                                                                                              Going Balls

Supersonic Studios üç hipercasual arcade oyunu ile patlama yaptı: Bridge Race , Going Balls ve Join Clash 3D – ancak hepsi kış-yaz döneminde popüler olmak ile birlikte, yaza doğru bir düşüşe  karşı karşıya kaldı.


Supersonic Studios üç hipercasual arcade oyunu ile patlama yaptı: Bridge Race , Going Balls ve Join Clash 3D – ancak hepsi kış-yaz döneminde popüler olmak ile birlikte, yaza doğru bir düşüle  karşı karşıya kaldı.

Zynga hypercasual koşucu High Heels ile büyüledi Şubat ve Nisan aylarında iki kez zirveye çıktı daha sonra da geriledi ve yavaş bir düşüşle  karşı karşıya kaldı

VOODOO , Lion Studios ve Tencent Mobile kalıcı 1., 2. ve 9. sıralarını elinde tutuyor. Ve Ancak, VOODOO ve Tencent Mobile 272 milyon ve 12 milyon indirmelerde kaybedişlerdeyken, Lion Studios yavaş yavaş 1. sıraya yükselmeye devam ediyor ve sayılarını 32 milyon artırıyor.

Yayıncıların çoğu, konumlarındaki bazı küçük değişikliklere rağmen, indirme metriklerini artırdı: Casual Azur Games 169M, Crazy Labs by TabTale 91M, SayGames 88M ve BabyBus 23M . 

İndirmelerde kayıp yaşayan tek yayıncı Outfit7 Limited`di - sayıları 35 milyon azaldı.

2021`in ilk yarısı için gelir metriğine geçtiğimizde birkaç büyük değişikliği görüyoruz.

             Anında işaret edilebilir bir yenilik giriş olduğunu miHoYo Limited içinde H1 ve 167m artışı 648m ile gelire göre ilk 10 yayıncılar. 

Yayıncının en çok gelirini getiren hiti Genshin Impact, 2020`nin sonuna göre azaldı, ancak son zamanlarda yeniden  büyümeye başladı. Oyunun, MMO RPG`leri ve birinci ligin Savaşları kadar başarılı bir şekilde kullanıcıları elinde tutup tutamayacağı merak uyandırıyor.

2020`nin ikinci yarısında gördüğümüz en üstteki diğer tüm isimler. Bazıları ve önceki döneme göre biraz ekstra gelir elde etti: Tencent Mobile Games, 117M`deki sayılarını 3,18B`ye çıkardı, ayrıca 4M ve King kazanan Net Ease 21M kazandı. NCSOFT ve Supercell de şanslıydı ve sayılarını buna göre 135M ve 34M artırdı. 

Ancak 2021`de tüm şirketler o kadar başarılı değildi. Playrix ve Square Enix Co. sırasıyla 38 milyon ve 35 milyon olan gelirlerinin yüzde 4`ünü ve yüzde 5`ini kaybetti. Biraz daha kötü şans, Lilith Games`in geliri %7 veya 43 milyon düşürmesine neden oldu. Bununla birlikte, en büyük düşüş Bandai Namco Entertainment`ın metriğini %15 veya 106 milyon düşürmesi ve çoğunlukla dragon ball z den gelen gelirdeki büyük düşüş nedeniyle en üstte 5 sıra düşmesiyle karşı karşıya kaldı . 

Veriler, geliştiricilerin uygulanabilir bir ürün oluşturmak ve gelirleri artırmak için sektördeki dinamikleri ve rakiplerin stratejilerini analiz etmelerine yardımcı olan bir mobil pazar istihbarat aracı olan  AppMagic tarafından sağlanmaktadır. 

 



Benzer Haberler